A recent village redevelopment policy in China, in which the government has been actively engaged, has changed the way villages are planned, developed and constructed.

 

The Process House is a redevelopment on an existing site, for a family of three living in a village focused on tangerine farming. China’s one-child policy and its economic boom has meant many young people have moved to cities for work, leaving the elderly at home. However, the only son in this family still lives at home and works on its fields.

 

The proposal focuses on the functionality, where tangerine farming requires a significant amount of equipment. It also addresses the use of space and the transparency of circulation. The balance between privacy for the son and a sense of collectivity for the family is achieved by this design.

The new programmatic arrangements increase the functionality and efficiency of the house, acting as a machine for the family's living and livelihood. Storage for the equipment is located on the ground, whilst the main living space above enjoys scenic views of the valley. Separated circulation around the house allows the different parties to pass through and live harmoniously under one roof.
 

The Process House